Direktlänk till inlägg 24 februari 2009
Dagen till ära har jag recept på glutenfria semlor.
Glutenfria semlor
12 st
50 g smör
½ pkt jäst (25 g)
2½ dl mjölk
½ dl socker
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
7 dl Glutenfri mix (spara 1½ dl till utbakning)
Pensling: Ägg
Fyllning: mandelmassa, vanlijkräm eller blåbärssylt och grädde.
Smält fettet, tillsätt mjölken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Rör därefter ner jästen i degspadet.
Tillsätt socker, salt och kardemumma. Arbeta in 5½ dl av mixen och låt det jäsa i ca 30 minuter. Arbeta ihop degen. Dela den i 12 bitar och forma till runda bullar.
Bullarna ska jäsa på en plåt under en kökshandduk i ca 20 minuter.
Pensla sedan med uppvispat ägg.
Grädda i 250 grader i ca 8 minuter.
Låt bullarna kallna och fyll dem med vad du vill och sen grädde.
Ha en trevlig dag!
När ska jag lära mig att inte läsa böcker direkt när jag vaknat och fastna i två timmar. Jag får ALLTID ont i huvudet! ...
Hej allihop! Jag spenderar större delen av mina dagar på den här sidan: http://pinterest.com/ En sida som är jätterolig! Den samlar allt det där roliga och intressant på en enda stor anslagstavla som kallas för pinterest, kort för pin + inte...
Jo, jag jobbade på Call-centre och slutade efter en månads slit. Det var hemskt! Folk som skriker i telefonen, arbetskollegor som klagar för att jag inte fattar och kisspauser som tas tid på. Så, nu letar jag jobb igen. Fundrerar på att uppda...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | ||||
|