Direktlänk till inlägg 5 oktober 2008
Jag förbereder mig inför nästa helgs chokladfestival på Nordiska museet med att baka en glutenfri chokladkaka.
Det bästa med den här kakan är att den smakar verkligen choklad, inte sockerblandning med lite kakao i.
Jag tror det är för att det är smält blockchoklad i.
Glutenfri chokladkaka
125 g smör
1 ½ dl socker
3 äggulor
3 msk kaffe
100 g smält blockchoklad
1 dl glutenfri mix
3 äggvitor
Rör fett och socker poröst, rör sedan ner en äggula i taget.
Sen häller du i kaffet, chokladen och mixen och rör om.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem.
Häll smeten i en smord och bröad form (det finns glutenfri skorpmjöl).
Formen ska helst ha löstagbar kant, det blir lite lättare sen när du ska servera.
Gräddas i 200 grader i ca 25 minuter.
Serveras med vaniljglass eller grädde.
Supergott och superenkelt.
Inspiration till receptet hittade jag på www.semper.se
När ska jag lära mig att inte läsa böcker direkt när jag vaknat och fastna i två timmar. Jag får ALLTID ont i huvudet! ...
Hej allihop! Jag spenderar större delen av mina dagar på den här sidan: http://pinterest.com/ En sida som är jätterolig! Den samlar allt det där roliga och intressant på en enda stor anslagstavla som kallas för pinterest, kort för pin + inte...
Jo, jag jobbade på Call-centre och slutade efter en månads slit. Det var hemskt! Folk som skriker i telefonen, arbetskollegor som klagar för att jag inte fattar och kisspauser som tas tid på. Så, nu letar jag jobb igen. Fundrerar på att uppda...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
|||||
|