Direktlänk till inlägg 11 januari 2011
Japp, jag har äntligen hittat det perfekta glutenfria brödreceptet! Som inte smakar ägg eller jäst eller något annat än bröd för den delen. Det här receptet har jag gjort ett par gånger nu över julhelgen.
Jag brukar ha i brödkryddor, russin eller så penslar jag med ägg och har på lite roliga kryddor på som t ex rosmarin. Smaskigt. Dessutom behöver du inte knåda med händerna! Jippi, jag hatar att bli kladdig om fingrarna.
Glutenfri Filmjölkslimpa
½ pkt jäst (25 gram)
5 dl filmjölk
½ dl olja (jag brukar använda olivolja)
500 g glutenfri mix
Värm filmjölken (jag vet inte hur ni brukar göra men jag värmde den på låg värme i mikron, säg till om ni har ett bättre förslag hehe). Tillsätt oljan och rör ut jästen i degspadet. Tillsätt mixen och blanda till en jämn och fin smet (den ska vara lite kladdig). Nu blandar du också i vad du vill smaksätta din smet med (russin eller kryddor etc). Häll smeten i en avlång form, 2 liter. Låt jäsa i 30 min och grädda den sedan i 200 grader i ca 25 min.
Så himla lätt!
After nån dag när brödet blir torrt går det utmärkt att rosta detta bröd. MUMS.
Lycka till och berätta gärna vad ni tyckte.
När ska jag lära mig att inte läsa böcker direkt när jag vaknat och fastna i två timmar. Jag får ALLTID ont i huvudet! ...
Hej allihop! Jag spenderar större delen av mina dagar på den här sidan: http://pinterest.com/ En sida som är jätterolig! Den samlar allt det där roliga och intressant på en enda stor anslagstavla som kallas för pinterest, kort för pin + inte...
Jo, jag jobbade på Call-centre och slutade efter en månads slit. Det var hemskt! Folk som skriker i telefonen, arbetskollegor som klagar för att jag inte fattar och kisspauser som tas tid på. Så, nu letar jag jobb igen. Fundrerar på att uppda...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|